با خواص معجزه آسای کنجد آشنا شوید
کنجد
دانه کنجد بهعنوان یک دانه روغنی حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباعنشده با نسبت مساوی اسید لینولئیک و اولئیک و اسیدپالمتیک و استئاریک است. 75 درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و 25 درصد آن را موادمعدنی، کربوهیدرات (قند) و فیبر تشکیل داده است. کنجد همچنین حاوی فنولها، استرولهای گیاهی، فسفولیپیدها و ویتامینها بهخصوص ویتامینE ویتامینهای گروه B و مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، روی، مس و فسفر است.
خواص کنجد
کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده 14 درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف 50 گرم از کنجد، 25 درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف میکند.
این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کمخونی فقر آهن هستند میتواند بسیار موثر باشد.
دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میآید.
کسانی که شیر دوست ندارند میتوانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار میآید، استفاده کنند.
جایگزین کردن کنجد و بیسکویتهای کنجدی به عنوان میان وعدهها بسیار مهم است و مصرف 30 گرم از این دانه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد همچنین کنجد موجب افزایش چربی خون نمیشود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد.
روغن کنجد با رنگ روشن نسبت به حرارت مقاوم است و برای سرخ کردن مناسب است، در حالی که روغن کنجد تیره (به دست آمده از کنجد بوداده) برای تفت دادن یا پختن غذا مناسب است.
کنجد آثار ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی شناختهشدهای دارد. مصرف آن باعث کاهش میزان تریگلیسیرید، کلسترول بد یاLDL و قندخون و افزایش HDL یا همان کلسترول خوب میشود و تمام این موارد به کاهش خطر بروز بیماریهای قلبی - عروقی کمک خواهد کرد.
مصرف کنجد باعث افزایش سطح ویتامینE در بافتها هم میشود. در صورتی که دچار دردهای شدید در دوران عادت ماهانه هستید، بهتر است بدانید مصرف کنجد و فرآوردههای آن باعث کاهش التهاب و شدت انقباضهای رحمی و در نتیجه کاهش شدت درد در دوران قاعدگی هم میشود. کنجد همچنین در بهبود ترشح هورمونهای جنسی در زنان یائسه نقش دارد.
بررسیها نشان دادهاند مصرف کنجد در بهبود روند بیماری پارکینسون تاثیرگذار است و به رشد سلولهای عصبی مرکزی در نوزادان نیز کمک میکند و باعث افزایش قدرت بینایی میشود. به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف آن را به خانمهای باردار و شیرده توصیه میکنند.
کلسیم موجود در کنجد برای داشتن استخوانها و دندانهای سالم موثر است و در انعقاد خون، کاهش فشارخون و عملکرد عضلات نقش دارد. در نهایت کنجد بهعنوان منبع آهن در درمان کمخونی نقش دارد و ویتامینهای گروه B موجود در آن نیز به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند.
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید